Panie i Panowie Orłowcowie!
Oto w najnowszym numerze "Morze Statki i Okrety" jest miażdżący artykuł polemiczny z produkcjami skąd inąd nam znanego pana Kulgawczyka na temat śwętości Kłocza i bezeceństwa Grudzińskiego.
Podaję link do syntezy:http://www.magnum-x.pl/index.php?opti...&Itemid=15
Miłej lekturkiEdytowany przez Ambreliser dnia 17-12-2008 21:45
Witam Panów i Panie (jeżeli jeszcze są na tej stronie). Mam takową przyjemność być w posiadaniu kopi tych dokumentów które zostały sprowadzone do Polski. Nie znam pana Marka Błuśa i też nie chce bronić Groma. Ale z tego co pamiętam i co odbywało się w bardzo dużym gronie osób na forum FOW, to nie sam Grom uczestniczył w analizie dokumentów tylko o wiele więcej osób i jak dobrze pamiętam były brane wszelkie możliwe dokumenty oraz mapy. I na podstawie tego zostały stwierdzone przypuszczalne fakty. Domyślam się ze Jak i Grom ale i pewnie też sam Marek Błuś nie będą zainteresowani konstruktywną polemiką. Nie ukrywam. z samego wstępniaka jaki jest na stronie, Pan Marek zarzuca bardzo dużo. Ciekaw jestem co by było gdyby przejść do konkretów. Znamy publikacje jakie były w Odkrywcy. Jeżeli chcemy zawsze możemy wrócić do FOW i do analizy dokumentów.
Pozwolę sobie napisać do obu panów i zaprosić ich do polemiki. i pokazania gdzie są błędy w oby twierdzeniach. I mam nadzieje ze obędzie się bez wyzwisk i innych obraźliwych epitetów jak już to miało miejsce.
PS. Jeżeli posiada ktoś ten artykuł w całości i jest wstanie mi go zeskanować bede bardzo wdzieczny.
Edytowany przez Admin dnia 18-12-2008 15:30