W imieniu redakcji naukowego czasopisma "In Tempore", zapraszam wszystkich zainteresowanych szeroko pojętą humanistyką do współpracy.
Czasopismo In Tempore jest internetowym studenckim czasopismem z numerem ISSN. Redakcja działa przy Wydziale Nauk Historycznych Uniwersytetu Mikołaja Kopernika w Toruniu. Czasopismo podejmuje szeroką tematykę, związaną nie tylko z naukami historycznymi, ale również z badaniami o charakterze interdyscyplinarnym. Dążymy do publikacji artykułów z zakresu historii sztuki, etnologii, archiwistyki, archeologii, stosunków międzynarodowych czy bibliotekoznawstwa.
Liczymy na zamieszczanie tekstów autorów z różnych ośrodków akademickich z kraju i zagranicy.
Zapraszam na stronę czasopisma: www.intempore.umk.pl
Znakomita propozycja!
Ja co prawda nie jestem historykiem, ale jako całkiem zgrabny tłumacz przybliżam polskiemu czytelnikowi przeróżne, czasem nawet skomplikowane teksty, w tym morskie i historyczne. Co ciekawe - jedna z przełożonych przeze mnie książek nawet się ukazała na rynku, co dla kompletnego amatora jest sukcesem.
Do wykorzystania na już mam bardzo ciekawą opowieść panów Neudecka i Schroedera o dziejach flot i okrętów wojennych Niemiec od "króla Ćwieczka" po Cesarską Kriegsmarine. Pozdrawiam serdecznie.