23 February 2025 10:03
Nawigacja
· Strona główna / Home Page
· Dane techniczne / Specification
· Kalendarium / Timeline
· Historia / History
· Artykuły / Articles
· Grupa Poszukiwawcza ORZEŁ / Association of the "ORZEL" submarine search group
· Forum
· Katalog linków / Links
· Galeria / Photogallery
· Kontakt / Contact
· Szukaj / Search
Najnowsze artykuły
· Krążowniki pomocni...
· U-Booty nietypowo ut...
· O potrzebie posiadan...
· Antoni's Story (Tol...
· ORP "Orzeł" a pola ...
Ostatnio Widziani
· zawila 2 dni
· Marcin 1 tydzień
· Thor 3 tygodni
· Iron Duke25 tygodni
· Krolik30 tygodni
· donitzz56 tygodni
· Maryoush78 tygodni
· dar7914120 tygodni
· ted121 tygodni
· Xaro157 tygodni
Losowa Fotka
Czat
Musisz się zalogować, aby opublikować wiadomość.

30-12-2021 20:52
Witam!!!

30-12-2021 18:14
Witam wszystkich ponownie Wink

22-12-2021 13:05
Bravo!!!! Warto było czekać.

22-12-2021 11:23
Witam Was ponownie!!!

16-07-2018 13:24
https://tech.wp.pl
/chca-przebadac-60
0-km-kw-dna-morza-
szukaja-wraku-pols
kiego-okretu-62739
99885588097a

Zobacz wątek
 Drukuj wątek
Dopiszcie
pwskuter
Jestem kilkuletnim czytaczem tego forum. Przepraszam, że nigdy nic nie wpisałem, tylko czytałem. Trochę tutaj cicho i smutno się zrobiło. Dlaczego? To Wy a może także i ja powinniśmy odzywać się aby historia nie zamarła. Pewien czas temu na Wirtualnej Polsce pojawił się artykuł "Fascynująca historia" napisany przez panią Martę Tychmanowicz. W krótkim skrócie opisała ona dzieje i historię ORP Orzeł. Byli ludzie przychylni a także osoby, które wytknęły opis pani Marty. Sami wiecie, że opis historii Orła jest długi i trudno go opisać w telegraficznym skrócie. Ja uważam, iż skrót był wystarczający i zawarół większość wszystkich szczegółów bez owijania bawełny. To byłby jeden temat do opisu. Drugi temat, który przedstawię zapewniam, że będzie bardziej interesujący. Poczekam jeden tydzięń. Wracając do tematu chciałbym abyście sami dodali szczegóły brakujące w artykule. Podaje link http://wiadomosci.wp.pl/kat,1027139,t...&_ticrsn=5
Edytowany przez pwskuter dnia 20-05-2012 20:17

Stary_Wraq
No to Historia ORŁA na pewno nam nie zamrze, bo taki jeden stary_wraq wciąż trzyma rękę na pulsie i śledzi, i podsyła pomysły, i wsadza kij w mrowisko, zawraca głowy Prezydentom i posłom!!
Jeśli chodzi o historię ORŁA, to mam jakie-takie doświadczenie w opowiadaniu o niej i w pisaniu o okręcie krótko, a treściwie. Moje posty na forach czy na portalach są zawsze pisane w duchu uznania dla samego okrętu i jego Załogi, jako najsłynniejszego okrętu i najdzielniejszych Podwodników świata swoich czasów.
Jako obywatela RP drażni mnie stosunek władz kraju do jego bohaterów, którzy moim zdaniem są więksi niż niejedna z postaci, stawianych dziś na piedestały. Dla nich wyjście w ostatni rejs nie było kwestią, nie pytali za ile - i my też dzisiaj nie możemy TAK stawiać sprawy.
Niemce stracili aż 41 zaginionych U-Bootów i wciąż szukają, a my?... Wypada się wstydzić, Rzeczy Pospolita!!!

zawila
Smutnym jest to, ze ostatnio patriotyzm nie tylko "przestał byc modnym", ale można dostać jeszcze epitet "oszołom" ładnie to określił Waldemar Łysiak: "gdybym nie był oszołomem to Ojciec wstałby z grobu i dal mi po pysku"

stan_zawila@yahoo.se
Stary_Wraq
Patriotyzm nie przestał być modnym - tylko się zmienia, nawet wiem, dlaczego: ludzie stają się trochę wygodni, mając spokój od wroga zewnętrznego.
Dzisiaj jednym z naszych zadań jako patriotów powinno być GODNE reprezentowanie kraju na zewnątrz i solidna praca w swoim światku.
I drugie zadanie - pamiętać nie tylko o tych, o których się trąbi tu i tam, ale także o tych z ORŁA.
Ja przyrzekam nie zapomnieć i służyć każdemu pomocą, kto będzie chciał odnaleźć Wrak i rozwiążać do końca zagadkę ORŁA, bo czas już! Czas!...

Przejdź do forum
Zaloguj
Nazwa użytkownika

Hasło

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się.

Zapomniałeś/aś hasła?
Aktualnie online
· Gości online: 9

· Użytkowników online: 0

· Łącznie użytkowników: 976
· Najnowszy użytkownik: testik
Ankieta
Moje poszukiwania ORP ORZEŁ

Szukam, czytam, przeglądam i przekazuję dalej
Szukam, czytam, przeglądam i przekazuję dalej
40% [32 głosów]

Szukam, czytam i przeglądam
Szukam, czytam i przeglądam
39% [31 głosów]

Tylko czytam to co inni napiszą
Tylko czytam to co inni napiszą
13% [10 głosów]

Czekam jak ktoś inny znajdzie okręt
Czekam jak ktoś inny znajdzie okręt
9% [7 głosów]

Ogółem głosów: 80
Musisz zalogować się, aby móc zagłosować.
Rozpoczęto: 13/09/2008 14:47

Archiwum ankiet
Webmaster
Twórca i opiekun

Marcin Burza Burzyński
5,974,547 unikalnych wizyt