23 February 2025 15:28
Nawigacja
· Strona główna / Home Page
· Dane techniczne / Specification
· Kalendarium / Timeline
· Historia / History
· Artykuły / Articles
· Grupa Poszukiwawcza ORZEŁ / Association of the "ORZEL" submarine search group
· Forum
· Katalog linków / Links
· Galeria / Photogallery
· Kontakt / Contact
· Szukaj / Search
Najnowsze artykuły
· Krążowniki pomocni...
· U-Booty nietypowo ut...
· O potrzebie posiadan...
· Antoni's Story (Tol...
· ORP "Orzeł" a pola ...
Ostatnio Widziani
· zawila 3 dni
· Marcin 1 tydzień
· Thor 3 tygodni
· Iron Duke25 tygodni
· Krolik30 tygodni
· donitzz56 tygodni
· Maryoush78 tygodni
· dar7914120 tygodni
· ted121 tygodni
· Xaro157 tygodni
Losowa Fotka
Czat
Musisz się zalogować, aby opublikować wiadomość.

30-12-2021 20:52
Witam!!!

30-12-2021 18:14
Witam wszystkich ponownie Wink

22-12-2021 13:05
Bravo!!!! Warto było czekać.

22-12-2021 11:23
Witam Was ponownie!!!

16-07-2018 13:24
https://tech.wp.pl
/chca-przebadac-60
0-km-kw-dna-morza-
szukaja-wraku-pols
kiego-okretu-62739
99885588097a

Zobacz wątek
 Drukuj wątek
MAP .... niestety albatros .....
cizba
Panie, Panowie .....
oglądam tą stronę od 2 lat .... jednak aktualna praca oraz projekty za które odpowiadam spowodowały że od pewnego czasu nie byłem z nią na bieżąco. Ostatnie posty jakie przeczytałem to były informacje o odnalezieniu wraku, uznałem to za wspaniała informacje i nie mogłem doczekać się większej dawki informacji R30; wchodząc dziś na stronę przeżyłem co najmniej szok R30;. na tyle rozbudowany że się w końcu zarejestrowałem pomimo mojego sceptycznego nastawienia do wszelkiego typu społeczności internetowych.
Co do zachowania albatrosa nie odnajduje słów żeby określić to co poczułem R30; i uważam go za cos R30; bo już nie człowieka R30;. Ale nie będę rozpisywał się o tym co poczułem R30;.

Postanowiłem się odezwać z jednego powodu - czy MAP jest wiarygodny ?
Działam już od wielu lat wielu lat w branży PR i to co widzę w działaniach MAP mnie mimo wszystko zastanawia R30; są informacje że są objęci patronatem medialnym (bo tak to należy nazwać) TVN i NG z punktu widzenia wizerunku każdej z tych stacji nie powinno im zależeć na utajnianiu tych informacji (szczególnie TVN) raczej powinno następować działanie nagłaśniające bo nawet w wypadku kolejnego RalbatrosaR1; mogą RwygraćR1; na całym zamieszaniu. Ale pomimo oglądania obu stacji na żadne informacje nie trafiłem R30;.

Czy ktoś jest w stanie uznać ich za wiarygodnych ? bo ja znając UM Gdynia R30;R30;R30;.. nie uwierzę ze robią oni coś z miłości do Orła i Ojczyzny.

A szumu medialnego R11; brak
I to mnie martwi R30;. Uważam że wrak ORŁA należy odnaleźć dla spokoju rodzin marynarzy R30;. Należy wyjaśnić co się stało R30;. Być może się czepiam, ale po latach pracy w tym RbiznesieR1; widzę brak konsekwencji i spójności wizerunkowej a zarówno TVN jak i NG ma od tego fachowców żeby to wszystko wykorzystać R30;.. i nawet albatrosa każda z tych stacji przy zaangażowaniu w wyprawę MAP powinna jakoś wykorzystać.

Co do bana dla albatrosa R30;. Może nie należało mu go dawać jest to idiota ale każdy osioł powinien mieć prawo obrony R30; dając mu bana został on tego prawa pozbawiony a co najgorsze RużytkownicyR1; mogą na nim wieszać psy, a biedny R@%#*@&%#*!%#R1; nie może się do tego ustosunkować R30;

Pozdrawiam C>

teorie_spiskowe
Dla tego typa nie ma prawa do obrony!
Głos też mu nie przysługuje , jedyne co mu się należy to pogarda za to że zabawił się kosztem innych a głównie grobem dzielnych marynarzy i prawdziwych patriotów z "Orła".Los i ludzie "wynagrodzą" mu to z nawiązką.

sys
Jak widać sytuacja odbija się czkawką i będzie tak przez dłuższy czas... czy albatros nie miał prawa do obrony?...miał i skorzystał, wysłuchaliśmy jego wyjaśnień a administracja oceniła jego postępek, wydała wyrok, bez możliwości apelacji co prawda jednak zadowalający 99% ogółu społeczeństwa...
...osobiście po tej aferze wciągnąłem się w historię Orła, do szukania na miarę moich możliwości informacji, przypopmniałem sobie, iż w moim 16 tys. miasteczku mieszkał facet o którym mówiono iż pływał na ORP Orzeł ! ...teraz mogę z dumą powiedzieć, że jako młodzieniec miałem zaszczyt być sąsiadem i odbyć krótką rozmowę z samym matem Barwińskim (narazie mam za mało informacji by oceniać go pod względem jego postępków)... narazie zbieram informacje krok po kroku..
no i poznałem Groma! który jeszcze bardziej zainteresował mnie historią naszej dumy ... ORP Orzeł...

... i to wszystko dzięki tej aferze... nie mniej postępek albatrosa oceniam jako karygodny!
...może mi się uda w tym roku z nim o tym spokojnie i rzeczowo porozmawiać, ponieważ będę odwiedzał swą rodzinę we "Władku" oraz Jastarni!...

wahoo
Postępek karygodnym zaiste ale spowodował że w tym kotle zawrzało.Obserwuje stronę od dwu lat i ona umierała. Ostatni artykuł "HMS Drednought" ukazał się pół roku temu albo dawniej, posty ukazywały się raz na tydzień albo jeszcze rzadziej. A teraz sam się zarejestrowałem a i widzę że wielu innych. I teraz co dalej?

sys
ja mam swój cel... zgłębić wszystko na temat Orła i mata Mariana Barwińskiego i podzielić się z forumowiczami...inna sprawa, że prawie wszystko jak narazie zostało powiedziane, a nowych informacji dowiemy się po odnalezieniu wraku...(i dlatego tak zelektryzowała wszystkich ta wiadomość o odnalezieniu Orła)
... czytałem o zakupie przez forumowiczów dokumentów na temat okrętu, może ktoś uchyli rąbka tajemnicy i udostępni jakieś informacje...?

kitikat
"albatros, kawał dobrej roboty"

jezeli choć 5 osób dzięki tej aferze zainteresowało się tematyka okrętów podwodych, wyszukało hasło "orzeł" na wikipedii, weszło na te forum, zobaczyło przykładowo ankietę "kto to był kłoczkowski" a potem z ciekawości zobaczyło kto to był, to całą twoją aferę traktuję jako sukces ! wiem zaraz na mnie naskoczycie, bo zainteresowanie tych osób jest chwilowe, ale chyba lepiej aby legenda Orła żyła a nie rdzewiała, więc w dzisiejszych czasach kazde zainteresowanie każdej osoby, jest ważne, a może Admin poda ile jak wygląda ilość wejść na stronę od chwili "afery" i rejestracji uzytkowników ??? nie popieram tej afery ale ona bardziej pomogła historii Orła niż zaszkodziła, ludzie z zewnątrz zobaczyli i usłyszeli że są ludzie który tym tematem się interesują

Admin
No i jak zwykle i ja zostałem zawezwany do oddania głosu.
Powiem tak. dla wszytskich zainteresowanych.
Wszyscy znaja stronę tę strone. wielu z was na dobrze historię Orła. Kazdy cos tam wiem na temat "naszych" działań. ale niekt dokładnei nie wiem o co w tym wszytskim chodzi.

Pozwole sobie w niedługim czaei napisac małą historię powstania tej strony oraz stowarzyszenia. bedzie to moj punkt widzenia jako wlasciciela i admina tej strony.

Co do wejsc na stronę. to wzrosło o ok 450% i teraz jestna poziomie 220% stanu przed aferą.

Co do aktualizacji strony. BAAA. temat rzeka. To co mogłem i to co znajdowałem w sieci to zaciągałem tutaj. szukałem starcy artykółow, jakis wycinków, skanów. wszystko co znajdywałem to starałem sie umieszczać tutaj. Prosiłem poprzez forum ze jezeli ma ktoś jakies przedruki, skany których tu nie ma o udostępmnianie mi ich, jezeli ktoś sie czyje nba siłach napisanie czegos to tez srtrona jest otwarte. prosiłem o pomoc w tłumaczebiu strony i artykółow na jezyk miemoecki i angielski, bo tez duzo wizyt jest z tych krajów. no i co? jedyna osoba która mi pomogła to był Stary_Wraq. juz kiedys pisałem ze kazdy by chciał z tąd wszytko azebu np. dopomóc to juz był problem. Ale wiecej doczytacie sie na temat hostori strony

Co do albatrosa i jego zabanowania. pzeczytałem tu co zostało napisane. przecztałem to co mi albatros podesłal prywatnie, gdzie napisałem ze oddaje sie w moje ręce. Miał on mozliwosc odpowiedzi na zarzuty i zrobił to. a ja uznałem ze w tym momencie banicja bedzie odpowiednia karą.

Pozdrawiam wszytkich. Tych stałych bywalców i tych co teraz sie rejestrują. witamy w moich (naszych) skromnych progach.

http://www.orzel.one.pl
Tomek

Cytat

Admin napisał:
juz kiedys pisałem ze kazdy by chciał z tąd wszytko azebu np. dopomóc to juz był problem.

Wlascicielu i Adminie tej strony,
Twoja strona rozpoczyna sie od slow: "Witam na PRYWATNEJ stronie poświęconej naszemu wspaniałemu okrętowi z okresu II Wojny Światowej - ORP ORZEŁ."

Dlaczego uwazasz, ze kazda rejestrujaca sie na Twojej stronie osoba powinna Tobie pomoc, przekazywac informacje itp.? W imie czego? Patrotyzmu? "Spolecznosci" internetowej? To ostatnie zalatuje mi bolszewizmem...
Jestem, niemal od poczatku, zarejestrowanym czlonkiem tej strony. Prowadze wlasne, od wielu lat poszukiwania utraty Orla, "przykro", ze to mowie, ale nie pamietam Twojego postu, artykulu, ktory tyczyl by sie istoty zalozonej przez ciebie strony. Kazdy Twoj post mowi o "polityce", glupich mafiach itp., o narzekaniach, ze nikt nie pomaga... itd. itp. Czy naprawde uwazasz, ze informacje o tym syfie pomoga komus innemu do odnalezienia przyczyn utraty Orla?
Nie rozumiem doprawdy ankiety o Kloczkowskim. Oczywiscie, ze historia H. Kloczkowskiego zwiazana jest z Orlem, ale nie ma nic wspolnego z, owianym tajemnica, zaginieciem okretu.
Dlaczego nie zrobisz ankiety o utracie Orla, kto zatopil, itp? Zamiast pisac o "zdrajcach"- prezesach, Kloczkowskim, moze napisz rowniez o Wielkiej Brytanii, o Jalcie, Sikorskim. Nie myslisz, ze to bardziej zainteresuje osoby odwiedzajace Twoja strone, zamiast wyszukiwac "zdrajcow" wsrod swoich?

Piszesz o przekazywanych informacjach...

Z mojej strony chcialbym dodac, ze nad poszukiwaniem kasety z nagranym wrakiem spedzilem wiele miesiecy. W marcu 2006 przekazalem pozycje do MW, w oparciu o projekt. Dokument ten (bez korespondencji) posiadasz (rowniez) Ty. Dlaczego nie ukazales tego na stronie, tego nie wiem. Jesli masz jakies "watpliwosci", chcialbym ciebie uspokoic (z mojej strony), ze zrodlo, skad pochodza informacje o nagranym wraku, zawsze beda uwzglednione, gdziekolwiek to ukaze. Jest to odrebna czesc mych poszukiwan, ale niezwykle ciekawa. Masz to jak w banku! Za innych - nie recze Smile, jesli odnalezli na tej stronie cos, co bylo pomocne w ich poszukiwaniach.
Mam nadzieje, ze nie jestem jedyna osoba, ktora poswiecila czas i nerwy na dochodzenie zajsc z 1993, a po odnalezieniu wraka Orla, rowniez ten ktos tez ukaze, czy pozycja Orla tyczy sie projektu, podczas ktorego nagrany zostal wrak okretu podwodnego. ........... Frown Dodam na koniec, ze historia ta zostala rowniez przedstawiona na forum strony www.dutchsubmarines.com
Nie miej do nikogo pretensji, jesli ktos odnajdzie firme i "nagrany wrak" w oparciu o informacje z holenderskiej strony, bez ukazania zrodel.
Z uszanowaniem
Tomek

"Nagrany wrak" ma swe zrodlo na www.orzel.one.pl

P.S. Jesli jestes zainteresowany karmieniem ludzi "sensacjami", niezwiazanymi z Orlem, to prosze cos ode mnie...
Latem 2005, otrzymalem od jednego z zalozycieli "Stowarzyszenia" list. Moja konkluzja do listu jest taka: informacje, o ktorych mowa w liscie, nie zostaly uwzglednione w Statusie Stowarzyszenia. Nastepnie, podziekowalem "serdecznie" z bycia czlonkiem, a "Stowarzyszenie" zostalo, w/g otrzymanych listow, wyrejestrowane. Od tamtego czasu, mam alergie do "Stowarzyszen" rejestrowanych w Polsce... Jednym slowem : OBLUDA! Przykre ale prawdziwe.
Ale to nie jest jedyny przypadek, jaki zaistnial wsrod nas Polakow...
Kazdy pamieta "Heweliusza", a rowniez katastrofe Il-62, jak hieny rzucily sie na ...zloto...

Delikatnie chcialbym zaproponowac, abys zlikwidowal wszystkie tematy niezwiazane z ORP "ORZEL" i smiercia zalogi okretu, zmien TEMAT TWOJEJ STRONY, albo przestan narzekac i ciesz sie, ze ludzie - pelni entuzjazmu przez kilka lat, wlozyli w TWOJA strone setki godzin wlasnej pracy i zaangazowania, aby wlasnie TWOJA strona byla ta najwspanialsza - poswiecona ORP Orzel.
Edytowany przez Tomek dnia 11-06-2007 06:38

Admin
Tomku przeniosłem naszą rozmowę w bardziej odpowiednie miejsce.

http://www.orzel.one.pl/fusion_forum/...id=165#865

http://www.orzel.one.pl
Michal_Orlowo
cizba? nowy uzytkownik ktory podjal trud zarejestrowania sie zeby wyrazic swoja troske o poszukiwania orla? W dodatku broniacy albatrosa na koncu swojego postu?

A moze jednak albatros a nie zaden cizba?
Ja z wiarygodnoscia mapu nie mam zadnego problemu, a ty chyba niedokladnie obejrzales ich strone. Nie ma tam nic o patronacie NG o ktorym piszesz tylko Discovery Chanel a zarzut ciszy medialnej tez jest bez sensu bo niby skad wiemy o MAP? Jak na nasze media ktore zyja zupelnie innymi rzeczami niz "jakiś okręt" to i tak moim zdaniem dobry wynik.

Nie zdziwil bym sie panie cizba gdybys to ty byl albatrosem cos za bardzo go bronisz i jątrzysz.

Co do drugiej sprawy moim zdaniem albatros nie ma prawa do niczego bo sie ich pozbawil. Kara która zostala na niego nalozona przez Admina jest moim zdaniem sluszna. Choc jak widac malo skuteczna bo sie albatros loguje pod roznymi loginami jako świerzak i jątrzy.

MO

wahoo
zaiste przenikliwość godna enkawudzisty.

cizba
Michale
pragnę Cię uspokoić z albatrosem nie mam nic wspólnego... o ile on jest z Władysławowa dzieli nas jakieś 400 km pomimo że na półwyspie, tak samo jak w Gdyni Smile bywam często ...
przeczytaj uważnie mojego posta bo przez moment nie broniłem albatrosa, ale mania przesladowcza i interpretacja faktów zgodnie z własnym uznaniem jest dziś modna dlatego tylko nie poczuję sie obrazony.

Moje pytanie wzięło się po prostu z ciekawości nie wiem na czym opierasz swoją pewność co do wiarygodności MAP-u, ale z chęcią bym sie zapoznał z Twoimi informacjami.

Znając strukturę grupy discovery patronatem poszukiwania obejmuje NG, trafiłem gdzieś na TVN i stąd moje zastanowienie - za mało szumu ...

z tego co piszesz opierasz swoje informacje o stronę MAP, a mi właśnie brakuje potwierdzenia tych informacji z innych źródeł, bo z monitorimgu prasy uzyskałem nawet potwierdzenie z jakiejś gazety "wieści ..." o odnalezieniu wraku orla przez prywatną wyprawę ... tu o przygotowaniach cisza ...

mam po prostu pewien niedosyt informacyjny i liczyłem na to że ktoś mnie uspokoi i stąd było moje pytanie

pozdrawiam wszystkich
Edytowany przez cizba dnia 20-06-2007 23:59

Michal_Orlowo
Ok no to sie nie zrozumielismy, ale w takim razie czy myslisz ze na stronie MAP sa podawane nieprawdziwe informacje? Z tego co jest na niej zawarte wynika ze jest wsrod nich czlowiek z Discovery Channel. Po wpisaniu w google jego nazwiska wyszlo ze to szef Marketingu Discovery na Europe. Jesli go znasz to sie po prostu skontaktuj z nim. Sam jestem ciekaw tej wyprawy. No i zapowiadany przez nich artykul w Focusie rzeczywiscie sie ukazal - to w kwestii twojego niedosytu.
pzdrSmile

MO

cizba
Michale
mój niedosyt i głód informacyjny przez ostatni miesiąc czyli od momentu kiedy pisałem poprzedniego posta został już uzupełniony.

pozdrawiam

Przejdź do forum
Zaloguj
Nazwa użytkownika

Hasło

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się.

Zapomniałeś/aś hasła?
Aktualnie online
· Gości online: 4

· Użytkowników online: 0

· Łącznie użytkowników: 976
· Najnowszy użytkownik: testik
Ankieta
Moje poszukiwania ORP ORZEŁ

Szukam, czytam, przeglądam i przekazuję dalej
Szukam, czytam, przeglądam i przekazuję dalej
40% [32 głosów]

Szukam, czytam i przeglądam
Szukam, czytam i przeglądam
39% [31 głosów]

Tylko czytam to co inni napiszą
Tylko czytam to co inni napiszą
13% [10 głosów]

Czekam jak ktoś inny znajdzie okręt
Czekam jak ktoś inny znajdzie okręt
9% [7 głosów]

Ogółem głosów: 80
Musisz zalogować się, aby móc zagłosować.
Rozpoczęto: 13/09/2008 14:47

Archiwum ankiet
Webmaster
Twórca i opiekun

Marcin Burza Burzyński
5,975,522 unikalnych wizyt