witam,trafiłem tu dziś przypadkowo,siedze i czytam wszystko chyba ze trzy godziny,bardzo ciekawa strona.Tym bardziej ze z osiem lat temu robilismy w Soczni Mar. Woj.na ORP ''Dzik''replike Orła(kiosk+przednie działko).Robiliśmy to dla potrzeby programu doumentalnego wymienionego w moim temacie który robił Wołoszański,posiadam zdjecia jak powstawało dzieło,ale jak je tu dodać?
Ja mam wszystkie 6 odcinkow zgrane na kasetach VHS (nagrywane w czasie emisji w TV na starym magnetovidzie Sanyo) ! Jesli kogos zainteresuje .... to musi mi powiedziec jak to zgrac do kompa a nastepnie wstawic w siec !!
A sam program bardzo fajnie i rzetelnie zrobiony !! Woloszanski z ekipa "przejechal" dokladnie cala Odyseje "Orla" relacjonujac dzien po dniu !
Naprawde warte obejrzenia ! Nie mowiac juz o posiadaniu w kolekcji
Najprosciej byloby zapytac sie samego p. Woloszanskiego.
Adminie, skontaktuj sie z "Sensacjami XX wieku" ktore...jak "slyszalem"...ruszaja na nowo. Nie odpowiadaj ze i tak z tego nic nie bedzie, tylko sprobuj chociaz. Edytowany przez Tomek dnia 09-05-2006 20:40
Nie bedę sprzeczał się z tobą bo nie oglądałem ... dałem propozycję...
Przegrać VHS na zapis cyfrowy, to raczej "kosztowna impreza" i w dodatku, należałoby się zastanowić nad konsekwencjami podania czegoś takiego na stronie...