HEY SONAR!!!!!!
jestem pod wielkim wrażeniem twojej pracy.
Widzę że masz talent do grafiki i rozwijasz się błyskawicznie,
Piszesz ,że potrzebujesz skany z małego modelarza .
już zacząłem je dla Ciebie ściągać .
Odsyłam Cię także do linka ponirzej.
jest to moja galeria modeli które robię aktualnie na rynek amerykański.
znajdziesz tam skan modelu Halińskiego na podstawie kturego ja budowałem swój model. Pozdrawiam wszystkich!!!!!!!!!!!!!!!
Oj dziękuję Epsilon. Powolutku się uczę 3D. Jest to mi świat jeszcze nieco obcy. Rozumiem go i jego zasady ale by przebrnąć przez te wszystkie tricki - potrzeba sporo czasu a ja takowego nie posiadam za wiele. 3Ds jest fajny ale będąc miłośnikiem Open Source i Linuxa staram się wtajemniczyć w świat Blendera bo program ten niesamowicie się rozwija. Przebrnąłem przez Milk Shapea, Animatorka, Canvasa i inne. Niewątpliwe 3Ds jest nie do pobicia. Maya, Lightwave i Cinema też są zacne. Myślę że dalej pogonię ten model w Blenderze. Nie wiem 'za chiny' jak wyciąć w nim otwory na okna kiosku bez manualnej męczarni. Powolutku dam radę. Nie spieszy mi się. Tylko jak mam wenę kładę wektorki. Tylko wtedy to służy modelowi. Nie potrafię tworzyć bez stosownej iskry. Dziękuję za Twoje skany. Bardzo się przydadzą. Nie mogę przeginać z wektorkami i dokładnością przecież to model do gry. Tym razem do Silent Hunter III. Na razie jestem w fazie modelowania kadłuba tuż za kioskiem. Wiadomo - jeszcze wiele ulegnie zmianom. Serdecznie Cię pozdrawiam jak i wszystkich i wrzucam mały prosty renderek (itd) który jest i tak niczym przy Twoim modelu.
oto próbny render Orła na dnie z teksturką zrobioną w paincie...
długo nie poleży tak więc jak Burza wrzuci do download plik przeżyje...
oto link: http://www.sendspace.pl/file/3Tq15ZOH/
16 Mb grafika spakowana do 178 kb
próba wstawienia starego modelu ORP Orzeł do Silent Hunter III się powiodła...
dziób?
teścik
troszkę bardziej aktualny render...
jeszcze inny...
Pozdrawiam.
Edytowany przez Stary Dziad dnia 05-03-2018 11:30
wyśmienita robota Sonar.
tak mnie nakręciłeś że chyba sam też zmontuje jakąś animkę.
ale to po wypłacie ,poniewarz potrzebuje następne 4giga ramu.
no i zabowiązałem śię wykonać około 80 modeli samochodów rajdowych
więc prace nad animacją troche potrwają ,ale jeszcze przed świętami postaram się coś zatrazentować.
cześć!!!!!!111
amigo mówił mi, że mam przesunięty kiosk. nie - to jego plany są spaprane przez kreślarski patriotyzm - bo jak widać, nawet stary model pasuje idealnie do oryginalnego foto.... Edytowany przez Stary Dziad dnia 05-03-2018 11:31