Zbliża się półokrągła (zakończona piątką) Rocznica utraty ORP ORZEŁ. Składam niniejszym propozycję WYSTAWIENIA ZAŁODZE OKRĘTU INTERNETOWEGO POMNIKA, czegoś w rodzaju tablicy pamiątkowej i serdecznego podziękowania za służbę wierną aż do końca:
[PORTRET OKRĘTU]
[color=blue]PRZECHODNIU, POWIEDZ POLSCE, ŻE TU LEŻYM, JEJ SYNY -
PRAWOM JEJ DO OSTATNIEJ POSŁUSZNI GODZINY.[/color]
[Nazwiska oficerów, podoficerów i marynarzy ORŁA]
[color=blue]IN GRATEFUL MEMORY OF THE THREE MEMBERS OF BRITISH LIAISON TEAM IN THE ORP ORZEL LOST IN ACTION AFTER MAY 29TH [JUNE 8TH] 1940 IN THE DEPTHS OF THE NORTH SEA.[/color]
[Nazwiska członków grupy łącznikowej RN]
Byłby to nasz hołd złożony tym dzielnym ludziom i znak, że pamięć o ORLE trwa i nie zaginie. Co Wy na to? Pieniędzy tu nie trzeba, a świat będzie wiedział, czym ten ORZEŁ dla nas jest i pozostanie.
Co sądzicie o nadaniu części naszej Strony charakteru pomnika Okrętu i Załogi? Moje zdanie jest takie, że z wyjątkiem Forum, które żyje własnym życiem, strona www.orzel.one.pl po prostu jest od początku - a jeśli nie, to stała się z upływem czasu - pomnikiem ORŁA i Jego ludzi.
Co do pomnika ORŁA na Stronie - mogłaby to być odpowiednia tablica na stronie głównej.
Tak z dnia na dzień pewnie nie wyruszymy gremialnie szukać Wraku, ale pamiętać o Nich wszystkich trzeba. Jak wspominałem już wcześniej - ja traktuję tę Stronę właśnie jako pomnik Załogi, a Was - jako Jej przyjaciół.
Aha - na stronie głównej jest rubryka Wydarzyło się. Nie każdy szpera po historii Okrętu, ale warto byłoby zrobić jakiś automat, pokazujący wydarzenia związane z ORŁEM, jakie miały miejsce w kolejnych kalendarzowych dniach. Niech ci, którzy tu wejdą nawet przypadkiem - wiedzą od razu jak najwięcej.
Edytowany przez Stary_Wraq dnia 21-01-2010 17:09