23 February 2025 19:49
Nawigacja
· Strona główna / Home Page
· Dane techniczne / Specification
· Kalendarium / Timeline
· Historia / History
· Artykuły / Articles
· Grupa Poszukiwawcza ORZEŁ / Association of the "ORZEL" submarine search group
· Forum
· Katalog linków / Links
· Galeria / Photogallery
· Kontakt / Contact
· Szukaj / Search
Najnowsze artykuły
· Krążowniki pomocni...
· U-Booty nietypowo ut...
· O potrzebie posiadan...
· Antoni's Story (Tol...
· ORP "Orzeł" a pola ...
Ostatnio Widziani
· zawila 3 dni
· Marcin 1 tydzień
· Thor 3 tygodni
· Iron Duke25 tygodni
· Krolik30 tygodni
· donitzz56 tygodni
· Maryoush78 tygodni
· dar7914120 tygodni
· ted121 tygodni
· Xaro157 tygodni
Losowa Fotka
Czat
Musisz się zalogować, aby opublikować wiadomość.

30-12-2021 20:52
Witam!!!

30-12-2021 18:14
Witam wszystkich ponownie Wink

22-12-2021 13:05
Bravo!!!! Warto było czekać.

22-12-2021 11:23
Witam Was ponownie!!!

16-07-2018 13:24
https://tech.wp.pl
/chca-przebadac-60
0-km-kw-dna-morza-
szukaja-wraku-pols
kiego-okretu-62739
99885588097a

Zobacz wątek
 Drukuj wątek
MAP - Czy ktoś ma jakieś nowe informacje n/t wyprawy?
Mouse
Czy ktoś się orientuje czy IMOR wyszedł na ze swoją ekipą na poszukiwania okrętu?

Krolik
Powiem ze tez mnie to interesuje .....
W lipcowym numerze "Focus Historia " byla wzmianka o Wyprawie i ....... ZAPOWIEDZ ze w nast tzn Sierpniowym numerze bedzie cusik napisane

http://www.agencjamorska.pl/files/aktualnosci/focus_historia.jpg

......................No i minol lipiec ...Ukazal sie sSierpniowy numer za ktorym ja osobiscie musialem zapieprzac do Polskiej dzielnicy Chicago i co ?????Smile [censored] Smile w Sierpniowym numerze ani widu ani slychu o wyprawie juz nie bylo Sad

Ps Jak ktos cos wie to rysujcie tutaj !!!!

Michal_Orlowo
IMOR chyba nie wyszedl bo znajomy z marynarki mowil ze widzial go stojacego w porcie. Ja tez przejrzalem caly numer Focusa w poszukiwawniu jakiejkolwiek informacji i cisza. Nie zdziwilbym sie gdyby nie udalo im sie pozyskac kasy na ekspedycje wiadomo w jakich czasach i gdzie zyjemy... Ktos kiedys na forum pisal ze chce sie skontaktowac z ludzmi z MAP-u moze warto do nich napisac i zapytac??

tak przy okazji: czemu nikt nie skomentowal odejscia GROMA z forum...?

Stary_Wraq
co do ekspedycji - w lipcowym FH zapowiadano opisanie dziejów ORZEŁKA, ale w następnym FH pojawiły się jakieś Katynie, a ORŁA ani śladu.
Nie podoba mi się to...

dar7914
co do Map-u - to ja pisalem do nich i ... mieli wyplynac w sierpniu (jesli sponsorzy dadza pieniadze) pisalem kilka dni temu i cisza!
pozdrawiam
ps czy cos wiecej o tym, ze Grom "zrezygnowal" z Forum - jesli przegapilem jakies posty w tej sprawie wybaczcie

Bertani
A propos Groma, to w październikowym numerze miesięcznika "Odkrywca" znajduje się pierwsza część jego pracy na temat komandora Kłoczkowskiego. Wszystkich zainteresowanych, a nie uświadomionych do tej pory, odsyłam do kiosków!

Stary Dziad
Wow. Trochę mi szczęka opadła. Grom odszedł? Szkoda ale jeśli takową decyzję podjął to widocznie była przemyślana. Szkoda ech... Frown

Nie wierzę że popłynęli na ekspedycję. Po prostu w to nie wierzę. Realia. Jakby było więcej huku to by raczej musieli - a że było cicho...
To stwierdzili zapewne że nie muszą jak to w Polsce Smile

Ważne że się starali. Mimo wszystko dla starań MAP...

Pozdrawiam.
Edytowany przez Stary Dziad dnia 18-10-2007 05:12

wahoo
Groma raczej nerwy poniosły. Nie przyjmował do wiadomości, że do wszystkiego potrzebne są pieniądze. Widać to najlepiej po MAP-ie myślę , że jakby mieli forse toby poplyneli. Uważam iż tylko poszukiwania zorganizowane przez Marynarkę Wojenną mają sens i dadzą efekt

dar7914
przepraszam za sceptycyzm ale MW nie poplynie na poszukiwania Orla bo nie ma na to pieniedzy, czyt. nikt nie pozwoli a taki wydatek. jedyna szansa to tylko przy udziale kapitalu "prywatnego" - czysta filantropia bo zadnych zyskach mowy nie ma !tylko do tego trzeba znow czegos wiecej niz forum - instytucji jak stowarzyszenie, ktroe "padlo".

Stary_Wraq
...bo przecież to jest ważna sprawa. Z drugiej strony jest też jeszcze NATO i tam należałoby uderzyć. Pomyślę nad tym.

Tasman
Na ochronę dziedzictwa narodowego można pozyskiwać też pieniądze z Unii Europejskiej. Podstawą jest założenie fundacji bądź stowarzyszenia, jakiegokolwiek podmiotu prawnego mającego własny statut. Można tu spokojnie rozszeżyć zakres działalności. Kolejny krok, bez którego nie można się obejść to biznes plan. Trzeba wszystko skrupulatnie obliczyć. W takich wnioskach zatrudniasz sam siebie tak naprawdę. Wbrew pozorom, jeśli by stworzyć zespół dla projektu, nie jest to aż takie trudne i niemożliwe.
Pozdrawiam

http://thewaratsea.atbox.pl
dar7914
Drogi Tasmanie !
A o czym czesc osob i tu kiedys aktywnych - na tym forum - marzy ? Niestety to nie jest takie proste. Czesto na deklaracjach sie konczy. Na poczatek mam taka propozycje: zbierzmy namiary do siebie (nawet tylko nick z forum) w jednym miejscu - niech to bedzie taka lista osob, ktore deklaruja swoj wiekszy, mniejszy, maly udzial w pracach nad faktycznym znalezieniem Orla. Moze (tu prosba do Admina) jako temat na forum, moze oddzielny "dzial". Na poczatek zbierzmy ... sie i zacznijmy dzialac ! Wiele juz jest przygotowane. Jednka bez ludzi nic sie nie da zrobic.
co WY na to ???????
pozdrawiam

Przejdź do forum