Witam. Pytan mam bez liku!!!!!!!!! Jestem tzw "marynarzem handlowym". "Orzeł" to dla mnie swietosc i juz mówie czemu - bo jestem Patriota, kocham morze i dla mnie "Orzeł" to Polskość. Polska na morzu. Jestem dumny, ,że mieliśmy taki okręt. Generalnie pływam dla Niemców. I wiecie co? nie raz już miałem z nimi starcia na tym tle, jakoś "oni" nie mogą uwierzyć że mieliśmy okręt, który decydował o tym co sie stanie..... "Orzeł" rządził w tamtych czasach! Nie dzięki konstrukcji - dzięki odwadze ludzi którzy na nim pływali. Ostatnio - wczoraj - moją poanne zaciągnąłem przed budynek AMW. Tablica. Mówię - czytaj. " W ktoras tam rocznice powstania tego i tego...blallalal". Mówię - popatrz dokładnie. PRZYJRZYJ SIE TABLICOM. Ona mowi - "Orzeł." I dodaje - "Nie znam sie na marynarce, ale wiem - to nasz najlepszy okręt podwodny." Mi łzy sie pokazaly. A Ona mowi - "Nie rycz - wiem co było na tym statku. Symbol. Kocham go. Widzialam w necie projekt pomnika - Orzeł tuli Orła" I sie poryczala.....A od siebie dodam ze zaluje ze nie wiedzialem o tej aukcji na ebay......Sam od siebie dalbym z 300 funtoe. Wlascicieli strony prosze o kontakt na skaw@02.pl byle szybko bo niedlugo jade zwiedzac swiat )))))) Chetnie pomoge finanasowo i rowniez cos potlumacze z ang.... POZDRAWIAL orzełki
Nie było potrzeby jak widzisz więcej jest patriotów na tym ¶wiecie. Ja wyłożyłem cash, a Panowie z MMW w Gdyni sami zadeklarowali się zwrócić. Pani w gazecie pisze nieprawdę i jeszcze moje nazwisko podała choć pisałem do niej wyraĽnie, że nie chcę i wolę pozostać za moim nickiem. Dużo dowiedziałem się na temat okrętu i załogi. Szkoda tylko, że kłamstwo i mistyfikacja uknute przeciwko kmdr.Kłoczkowskiemu do dzi¶ zbieraj± obfite żniwo. Chciałbym jak inni by odnaleziono Orła chociażby dla poznania przyczyn zatonięcia okrętu, a potem pozostawiono go na swoim miejscu by spoczywał w pokoju.