23 February 2025 14:40
Nawigacja
· Strona główna / Home Page
· Dane techniczne / Specification
· Kalendarium / Timeline
· Historia / History
· Artykuły / Articles
· Grupa Poszukiwawcza ORZEŁ / Association of the "ORZEL" submarine search group
· Forum
· Katalog linków / Links
· Galeria / Photogallery
· Kontakt / Contact
· Szukaj / Search
Najnowsze artykuły
· Krążowniki pomocni...
· U-Booty nietypowo ut...
· O potrzebie posiadan...
· Antoni's Story (Tol...
· ORP "Orzeł" a pola ...
Ostatnio Widziani
· zawila 2 dni
· Marcin 1 tydzień
· Thor 3 tygodni
· Iron Duke25 tygodni
· Krolik30 tygodni
· donitzz56 tygodni
· Maryoush78 tygodni
· dar7914120 tygodni
· ted121 tygodni
· Xaro157 tygodni
Losowa Fotka
Czat
Musisz się zalogować, aby opublikować wiadomość.

30-12-2021 20:52
Witam!!!

30-12-2021 18:14
Witam wszystkich ponownie Wink

22-12-2021 13:05
Bravo!!!! Warto było czekać.

22-12-2021 11:23
Witam Was ponownie!!!

16-07-2018 13:24
https://tech.wp.pl
/chca-przebadac-60
0-km-kw-dna-morza-
szukaja-wraku-pols
kiego-okretu-62739
99885588097a

Zobacz wątek
 Drukuj wątek
ROCZNICA !!!!!
aaaapppp
Panowie dzisiaj po północy minęła 67 rocznica ucieczki ORŁA z Tallina !!!!
Ciekawi mnie jak uczciliście ten dzień ???
ja standartowo, jak co roku 17 września obejrzałem film Orzeł, a następnie zagipsowałem lewa burtę kopyta mojego modelu ORP Orzeł, budowanego w skali 1;50 .
pozdr

aaaapppp
PANIE ADMINISTRATORZE I WłASCIELU POWYZSZEJ STRONY !!!!!!!
uprzejmie prosze o wyprostowanie tego szalonego faceta, który przenosi i wkleja tu wyrwane z kontekstu wątki nie mające niz wspólnego z tematyka Waszego Forum, a jedynie ma na celu wywołanie awantury.powyzsze teksty Kuglawczyk skopiował z :
( www.polishseamen-forum.w-n.pl/viewtopic.php?t=1662 ),
nie interesuje mnie stan psychiczny , emocjonalmy, faceta podpisującego sie jako GROM- ani jego wkład finansowy w działalność tej strony, kultura wypowiedzi obowiązuje wszystkich.
Ciekawostką jest fakt , ze na innych stronach, dzie w/w soba prowadziła podobną działalnosć admini błyskawicznie reagują. Zakładam ze Pan Administrator jeszcze tego nie widział i podejmie odpowiednie, zauważalne działania, nie zwracając uwagi na swoja osobistą znajomość z ty, Panem.
Panie grom Ty dla mnie nie istniejesz.

Tomek
*

Edytowany przez Tomek dnia 03-05-2007 22:02

aaaapppp
Tomasz odpisuję Tobie, bo prowadzenie dalszej dyskusji z Gromem jest poniżej mojej godnosci.
1- jego cyt>>>Dyskusja toczyła się na Forum Okrętów Wojennych gdzie ów człowiek został zmieciony argumentami i zwiał.... to nie siła jego argumentów spowodowała, ze wycofałem się z dyskusji, tylko sposób jej prowadzenia , identyczny jak powyzej.
2-...cyt Takie mierne osobowiści jak maniek nie potrafią się same przed sobą przyznać, że przez ileś lat wierzyły w kłamstwa, stąd porównanie do zaprawy murarskiej. Najśmieszniejsze jest to, że facet nie ma żadnego rzeczowego kontrargumentu opartego na fakcie, dokumencie. Jedyne co odbiera to ambicjonalny kopniak w zad bo nagle okazało się, że jest taki jeden Grom, który twierdzi, że wie lepiej i do tego jeszcze podważa to w co maniek wierzy. Wyznaję zasadę poszukiwania obiektywnej prawdy i stwania po jej stronie, a nie obstawiania swojego konia i ślepego zacietrzewienia...
w dalszym ciągu uważam, ze facet jest chory psychicznie, musiał mieć jakieś traumy w młodości i wymaga ciągłego dowartosciowania się, nie mam chęci słuchać jego wywodów, a zwłaszcza jego przekazywane w taki sposób.
3-...cyt Taki to już typ z tego człowieka, któremu gdy skończą sie argumenty lub ich nie ma zaczyna atakować osobę i obrażac personalnie. Porównanie do betonu uznaje za trafne, bo nasz krzykacz ma za nic archiwa, dokumenty i dowody. On wie lepiej i więcej, a reszta jest ... warta.
to nie ja włazę na czyjeś obce fora np na jego i nie narzucam swojego punktu widzenia, tylko on- jedyny znawca prawdy pomino moich wcześniejszych monitów wsadza swojego łysego ryja, na satrone PS w moje posty i poprawia historię. jakoś nie przyszło mi do głowy, aby na jego stronie robić coś podobnego.
4-...cyt tobie pozostawiam wrzaski internetowe bo tylko na tyle cię stać, zastrzegam sobie prawo, że w każdym miejscu gdzie tylko znajdę twoje łapy piszące kłamstwa na temat historii ORP Orzeł będę ci odpowiadał i niszczył argumentami z dokumetów bo już wystarczy tych kłastw pisanych od 67 lat przez takich jak ty. Personalnie uważam cię za zwykłego prostaka i chama bez kultury i ogłady, nie umiejącego dyskutować jak człowiek na poziomie...
i to jest przykład kultury PGR-owskiej. Jestem od niego sporo starszy, ale rodzice mnie wychowali, trochę inaczej.I kto tu domaga się kultury i ogłady. Nigdy do głowy by mi nie przyszło tak nazywać nieznaną mi osobe starszą ode mnie, niezależnie od jej poglądów.
Ten facet przyrównuje mnie do betonu, to czym on jest???
ZELBETONEM.

gratuluje Administratorowi chęci skutecznego załatwienia w/w problemu

Admin
PAX panowie. Tylko spokój i wyrozumienie, no i kompromis doprowadzi do konstruktywnej rozmowy. I nie bede tutaj mowił kto ma co i z czego i jak to coś ma zrobic.
Kolego Maniek, zarzucasz mi brak ruchu z moje strony. Przepraszam, a jaki to ma być ruch?
Forum jest niemoderowane, czyli kazdy post, który nie obraza niczyjej godności, wyznania ityp, moze na tym forum istniec. Moze to jedyne forum na którym ktos mozr powiedziec co go boli, a drugi moze nad tym polemizowac. I nie gloryfikuje ani nie stawiam tu na pierwszej pozycji Groma.
Mam nadzieje ze w koncu znajdziecie wspołna płaszczyznę do rozmów.
Pozdrawiam
PS. co do tablicy to jej trasz i zdjęcie jest tutaj:
http://www.orzel.one.pl/readarticle.p...ticle_id=3

http://www.orzel.one.pl
aaaapppp
witam Admina.
cyt ...Forum jest niemoderowane, [color=red]czyli kazdy post, który nie obraza niczyjej godności, wyznania ityp, moze na tym forum istniec...[/color]
no cóż a jakie kryteria "obrazania czyjeś godności " są tutaj punktem odniesienia???? W czasach mojej młodości ubliżanie starszemu od siebie było to niemoralne i niedopuszczalne, ale to już kwestia wychowania i kultury wyniesionej z domu. w takim razie pozostaje mi tylko przeprościć admina za bezpodstawne zawracanie mu głowy i zabieranie czasu. a Gromowi zyczę, żeby ktoś młodszy dokładnie tak samo potraktował jego ojca, lub matkę wówczas zobaczy jakie to fajne uczucie.

Admin

Cytat

amigo napisał:
witam Admina.
cyt ...Forum jest niemoderowane, [color=red]czyli kazdy post, który nie obraza niczyjej godności, wyznania ityp, moze na tym forum istniec...[/color]
no cóż a jakie kryteria "obrazania czyjeś godności " są tutaj punktem odniesienia???? W czasach mojej młodości ubliżanie starszemu od siebie było to niemoralne i niedopuszczalne, ale to już kwestia wychowania i kultury wyniesionej z domu. w takim razie pozostaje mi tylko przeprościć admina za bezpodstawne zawracanie mu głowy i zabieranie czasu. a Gromowi zyczę, żeby ktoś młodszy dokładnie tak samo potraktował jego ojca, lub matkę wówczas zobaczy jakie to fajne uczucie.

NNo tak. Przepraszam. To moja wina, albo bardziej niedociągnięcie, ze nie ma tu regulaminu forum.
Co do tego co wyniosłem z domu, poza nożyczkami Smile, to jest moja prywatna sprawa. Ja nie wytykam nikomu, ze jest stary, co teraz równa sie tako któty nie ma pojęcia o młodych. sam sie dziwie patrząc na dzisiejszą młodzież, ze jak ja byłem w ich wieku to siedziało sie w domu itp, Ale tak jak napisał Grom, Szacunek nie zdobywa sie wiekiem, bo sa ludzie którzy glupieja na starość, a widać to w rządzie, tylko swoja wiedzą i madrością. Tak sie składa, ze teraz w dobie internetu i wolności słowa na nim (w ogólnie przyjętych zdrowych zasadach), granica wiekowa nie ma zadnego znaczenia. Przykład 76 letniego "dziadka" który nagrał swoje wypowiedzi na kamere internetowa i umieścil to w internecie. Jest to obecnie najczęsciej i najwiecej razy ściągany plik w siesci. i to przez kogo? Niekt nie ma pojęcia, bo sieć to ludzie młodzi, ale tez i starzy.
Troszkę sie rozpisałem, ale złapała mnie taka mała wena. Pozdrawiam serdecznie

http://www.orzel.one.pl
aaaapppp
cyt ...Co do tego co wyniosłem z domu, poza nożyczkami , to jest moja prywatna sprawa. Ja nie wytykam nikomu, ze jest stary,...
Panie Marcinie w zadnym wypadku mój poprzedni tekst, dotyczący wynoszenia z domu pewnych cech nie dotyczył Pana osoby. !!!!
mam tylko uwagi co do tolerowania na Pańskim forum okresleń zamieszczonych w telście powyzej. Pragnę zaznaczyc, ze na innych stronach, gdzie moja dyskusja z Gromem przebiegała na znacznie wyższym poziomie, admini błyskawicznie reagowali, skutecznie prostując nas obu,
I to jest jedyna moja uwaga w stosunku do pana, WSZYSTKIE POZOSTAłE DOTYCZą INNEJ OSOBY.

aaaapppp
ale to już jest bez znaczenia.
uprzejmie proszę o zamknięcie tego nieszczęsnego postu, który nic nowego don sprawy poszukiwań Orła nie wniesie, Ja przynajmniej do niego juz nie będę zaglądał

crolick

Cytat

W 1942 roku mjr.Giffey nie został donaleziony w służbie H.M. ani w korpusie oficerów.
Nic dziwnego, że go nie odnaleźli w służbie Jego Królewskiej Mości bo 15.II.1936 odszedł z wojska...

http://www.PolishNavy.pl
Przejdź do forum