23 February 2025 19:55
Nawigacja
· Strona główna / Home Page
· Dane techniczne / Specification
· Kalendarium / Timeline
· Historia / History
· Artykuły / Articles
· Grupa Poszukiwawcza ORZEŁ / Association of the "ORZEL" submarine search group
· Forum
· Katalog linków / Links
· Galeria / Photogallery
· Kontakt / Contact
· Szukaj / Search
Najnowsze artykuły
· Krążowniki pomocni...
· U-Booty nietypowo ut...
· O potrzebie posiadan...
· Antoni's Story (Tol...
· ORP "Orzeł" a pola ...
Ostatnio Widziani
· zawila 3 dni
· Marcin 1 tydzień
· Thor 3 tygodni
· Iron Duke25 tygodni
· Krolik30 tygodni
· donitzz56 tygodni
· Maryoush78 tygodni
· dar7914120 tygodni
· ted121 tygodni
· Xaro157 tygodni
Losowa Fotka
Czat
Musisz się zalogować, aby opublikować wiadomość.

30-12-2021 20:52
Witam!!!

30-12-2021 18:14
Witam wszystkich ponownie Wink

22-12-2021 13:05
Bravo!!!! Warto było czekać.

22-12-2021 11:23
Witam Was ponownie!!!

16-07-2018 13:24
https://tech.wp.pl
/chca-przebadac-60
0-km-kw-dna-morza-
szukaja-wraku-pols
kiego-okretu-62739
99885588097a

Zobacz wątek
 Drukuj wątek
ORP Orzel - znaleziony ?
dar7914
Przeczytałem wiadomość na stronie głównej (info z Royal Navy do Admina) i albo emocje biorą górę i nie mogę realnie ocenić sytuacji albo ... Czy może mi ktoś wyjaśnić o co chodzi w tej wiadomości o znalezieniu Orla ?

crolick

Cytat

dar7914 napisał:
Przeczytałem wiadomość na stronie głównej (info z Royal Navy do Admina) i albo emocje biorą górę i nie mogę realnie ocenić sytuacji albo ... Czy może mi ktoś wyjaśnić o co chodzi w tej wiadomości o znalezieniu Orla ?
RN nie ma tu nic do rzeczy - to po prostu pomysłowa platforma za pomocą której można przekazać dowolną wiadomość.
Natomiast jak rozumiem MAP odnalazł wrak ORŁA - pożyjemy, zobaczymy Wink

http://www.PolishNavy.pl
dar7914
Zgoda, bardzo pomyslowa forma przekazu wiadomosci. Tylko, czemu taka i czemu zamieszczona przez Admina ? MAP znalazl - chyba na mapie, przeciez jeszcze nie wyplyneli ? Wink

dar7914
Szanowny Crolicku !
Miedzy nami, wedlug mnie jest duze prawdopodobienstwo, ze nic nie jest przypadkowe w tej wiadomosci ! Nawet jesli "to" to nie "to". Cool

Michal_Orlowo
Zart Admina nienajmadrzejszy... jak o nim mysle to wydaje mi sie... lekko infantylny. Taki co przystoi pryszczatym nastolatkom. Ale z drugiej strony co ma wspolnego z tym map? Sory ale formula postow ktora tu proponujecie ostatnio lekko mnie wkurza: postawa roszczeniowa wobec MARWOJ ("niech rusza dupy! maja znalezc!") otwarta protekcjonalnosc niektorych wobec map - jedynych ludzi ktorzy cos staraja sie cos zrobic oraz wielkie napuszone ego niektorych ludzi zwiazanych z ta strona ktorzy zachowuja sie jakby wykupili abonament na poszukiwania Orla, a nie zrobili nic poza tym ze sa... "zwiazani z ta strona". Mnie juz sie nawet nie chce tu pisac - "zrobmy cos, dzialajmy!" bo wiem ze uslysze ECHO. Kilku ludzi jak na przyklad GROM tez chyba mialo dosc i rozstalo sie z tym forum definitywnie - pewnie na korzysc wspierania ekspedycji mapu...

Wloczykij
Poczekajmy z osądami panowie, nie musi to być wcale żart, po co administrator strony miałby robić sobie z tego żarty, jeżeli pod tym właśnie postem są jego osobiste przeprosiny za żart albatrosa, jeśli dobrze pamiętam były również telefony do rodzin, że to fałszywy alarm. Totalną głupotą byłoby robienie teraz tego samego, jeśli miałby to być żart nie narażałby swojej osoby jako admina tylko zrobiłby zwykłe konto.
MAP zainteresowała się przecież tą stronką, może być tak, że właśnie to nam, pasjonatom uchyliła rąbek tajemnicy, z uwagi na szczerość intencji grupki ludzi, taką ogólną informacją telewizja by się nie zainteresowała, a mnie to osobiście wystarczy, potwierdzenie, że coś zaczyna się dziać.
Edytowany przez Wloczykij dnia 27-05-2008 18:26

Michal_Orlowo
Sorry Wloczykij ale czy naprawde sadzisz ze MAP przysylalby informacje o znalezieniu ORP "Orzel" przez aplikacje promocyjna Royal Navy??? ktora w dodatku wkleil Admin! Chyba Admin wspomnialby co nieco o tym ze dostal maila od MAP??

Jesli ekspedycja MAPu odnajdzie wrak Orła to tego samego dnia dowiesz sie o tym z dziennika, z radia albo gazety a nie na jakims forum.

M.

Wloczykij
Osobiście uważam, że admin nie zamieszczałby takiego newsa gdyby nie otrzymał tego z pewnego źródła(póki co jedynym takim źródłem jest MAP). Wszyscy są już na tym punkcie wyczuleni po ostatniej sytuacji z albatrosem, a tym bardziej admin. Napisał zresztą posty z przeprosinami za jego osobę.
Także teraz każdy, a w szczególności admin uważa na takie incydenty, a skoro informacja została zamieszczona na samej stronie głównej to moim zdaniem informacja jest jak najbardziej prawdziwa.

Cytat

Chyba Admin wspomnialby co nieco o tym ze dostal maila od MAP??
Jesli ekspedycja MAPu odnajdzie wrak Orła to tego samego dnia dowiesz sie o tym z dziennika, z radia albo gazety a nie na jakims forum.
M.

Jak dla mnie wiadomość jest jednoznaczna, że to MAP. Gdy grupa Poszukiwawcza ORZEŁ przestała aktywnie działać, MAP stał się jedyną, opcją, która mogłaby tego dokonać. Admin na pewno ma jakiś kontakt z MAP, bo sami się przyznali do tego, że była to dla nich użyteczna strona.
Komu jak komu, ale twórcy strony chyba najbardziej zależy na odnalezieniu wraku, także posądzanie go o jakieś żarty jest trochę nie na miejscu. Podzielił się z nami informacją, a mógł przecież nic nie mówić i nie narażać swojej osoby.

Michal_Orlowo
Wloczykiju,

po pierwsze: MAP JESZCZE NIE WYPLYNAL BO ZGODNIE Z INFORMACJAMI NA ICH STRONIE WYPRAWA RUSZA W LIPCU TEGO ROKU A POKI CO MAMY MAJ. WIEC JAK MOGLI DO LICHA COS ZNALEZC??

i po drugie: CZY NIE UWAZASZ ZE MAP OGLOSILBY TEN SUKCES RACZEJ NA SWOJEJ STRONIE A PRZEDE WSZYSTKIM DAL TE WIADOMOSC DO TELEWIZJI I GAZET??? PRZECIEZ NA TE WYPRAWE KTOS DAL PIENIADZE PO TO ZEBY PROMOWAC SWOJA FIRME. SPONSOR OD RAZU WYMUSILBY PROMOWANIE TAKIEGO SUKCESU W MEDIACH A NIE NA FORUM KTORE ODWIEDZA KILKANASCIE OSOB!

Powiem ci jak bylo. Admin znalazl strone www.getthemessage.net i wyslal taka "zyczeniowa" informacje "ku pokrzepieniu serc" i zamiescil ja na stronie. Mialo byc fajnie tylko nie przewidzial takiego obrotu sprawy i teraz milczy bo nie za bardzo wie jak wybrnac mimo ze tak naprawde nic sie nie stalo. Adminie czy moglbys w koncu zabrac glos i wytlumaczyc sytuacje?

A tobie polecam wejsc na strone www.getthemessage.net i wyprobowac bo to fajna rzecz. A zostala stworzona jako promocja Royal Navy i NIE MA NIC WSPOLNEGO Z ORLEM, MAPEM ani forum. KAZDY moze tam wpisac dowolna informacje i wyslac znajomym jako zart.

pozdrawiam. MO

Wloczykij

Cytat

po pierwsze: MAP JESZCZE NIE WYPLYNAL BO ZGODNIE Z INFORMACJAMI NA ICH STRONIE WYPRAWA RUSZA W LIPCU TEGO ROKU A POKI CO MAMY MAJ. WIEC JAK MOGLI DO LICHA COS ZNALEZC??

W tamtym roku też mieli wypłynąć i nie wypłynęli. Poinformowali o tym nie przed, a po. Tym razem z różnych okoliczności mogło być podobnie z wypłynięciem, nie sądzisz chyba, że podadzą datę z dokładnością do jednego dnia, żeby każdy wiedział kiedy wypływają, mógł to być blef.
I w ten sposób już w lipcu sponsorzy będą mieli gotowy materiał.

Cytat

i po drugie: CZY NIE UWAZASZ ZE MAP OGLOSILBY TEN SUKCES RACZEJ NA SWOJEJ STRONIE A PRZEDE WSZYSTKIM DAL TE WIADOMOSC DO TELEWIZJI I GAZET??? PRZECIEZ NA TE WYPRAWE KTOS DAL PIENIADZE PO TO ZEBY PROMOWAC SWOJA FIRME. SPONSOR OD RAZU WYMUSILBY PROMOWANIE TAKIEGO SUKCESU W MEDIACH A NIE NA FORUM KTORE ODWIEDZA KILKANASCIE OSOB!

Moim zdaniem telewizja zainteresowałaby się, jakby najchętniej wziąć ją ze sobą i na miejscu akcji przeprowadzić relacje, a to chyba zbędne działanie podczas ekspedycji. A co do sponsorów zapewne będzie oddany film z ekspedycji i szereg wywiadów w studiu.

Cytat

Powiem ci jak bylo. Admin znalazl strone www.getthemessage.net i wyslal taka "zyczeniowa" informacje "ku pokrzepieniu serc" i zamiescil ja na stronie. Mialo byc fajnie tylko nie przewidzial takiego obrotu sprawy i teraz milczy bo nie za bardzo wie jak wybrnac mimo ze tak naprawde nic sie nie stalo. Adminie czy moglbys w koncu zabrac glos i wytlumaczyc sytuacje?
A tobie polecam wejsc na strone www.getthemessage.net i wyprobowac bo to fajna rzecz. A zostala stworzona jako promocja Royal Navy i NIE MA NIC WSPOLNEGO Z ORLEM, MAPEM ani forum. KAZDY moze tam wpisac dowolna informacje i wyslac znajomym jako zart.

To akurat zostało wyjaśnione już wyżej, umiem czytać.
Ale jak sam pewnie widziałeś proces wysyłania polega na podaniu swojego emaila i emaila odbiorcy, także ten kto otrzymał wiadomość widzi od kogo. Admin nie musiał wcale wysłać sam sobie "życzeniowej" informacji, tylko dostać informację od znanej osoby(np. email z domeną agencjamorska.pl) i dlatego nie zawahał sie umieścić informacji na stronie głównej. Zresztą, to zależy jak kto sobie postawi początkowe założenie. Dla Ciebie jest to żart admina, dla mnie podzielenie się informacją od wiarygodnego źródła.
Edytowany przez Wloczykij dnia 01-06-2008 08:36

Michal_Orlowo
Wloczykiju,

pisalem do MAP i nawet dzwonilem na telefon ktory mi podano i wyprawa wyplywa w LIPCU. W zeszlym roku wycofal im sie sponsor - zreszta jest o tym napisane w magazynie Nasze Morze z maja. Data wyplyniecia BLEF?? Na milosc boska jaki BLEF znowu? przeciez MAP to nie jest jakies CIA, FBI czy inna agencja wywiadu. Grupa normalnych ludzi do ktorych mozna napisac maila albo zadzwonic i zapytac. Spiski, blefy i tajemnice sa tylko na tym forum. DOKLADNA DATA WYPLYNIECIA JEST PODANA W MAGAZYNIE NASZE MORZE I JEST TO 29 LIPCA!!!!

Podam ci kolejny dowod ze swoja dyskusje ze mna opierasz na swoich wymyslach a nie rzeczywistosci. NA STRONIE MAP http://www.agencjamorska.pl/projekt-orzel.html jest napisane JAK WÓŁ: "Załoga spędzi na statku 17 dni, z czego poszukiwania w wyznaczonym obszarze będą trwały około 10 dni. Statek jest także wyposażony w telefon satelitarny oraz internet, dzięki czemu będą możliwe relacje na żywo w trakcie poszukiwań" A WIEC BEDA RELACJE. WYSTARCZY UMIEC CZYTAC I KOJARZYC FAKTY.

To nie MAP napisal te wiadomosc tylko admin. I niech w koncu cos powie bo sprawa sie po kosciach nie rozejdzie. I nie brnijmy w te dyskusje bo bedzie ci potem glupio...
Temat zakmniety do czasu reakcji Admina. pozdr. MO.

dar7914
Panowie !
Zupelnie niepotrzebnie zrobila sie nerwowa atmosfera. W pierwszym poscie wyrazilem swoje watpliwosci co do zartu, intencji i miala to byc zacheta do zlozenia wyjasnien ze strony Admina. Po wyczynach Albatrosa, wszyscy mamy chyba zmmienione poczucie humoru co do Orla i dlatego proponuje - zakonczmy ta dyskusje. Jak Admin zechce wyjasni dlaczego taki zart i tyle. A na razie jedno jest pewne zadna wyprawa nie ruszyla, Orzel nie zostal odnaleziony. Zachowajmy energie na ew. radosc, nie na spory.
pozdrawiam serdecznie
dar7914

Stary Dziad
no i słusznie. skoro to żart to po co rozwijać to. koniec tematu i tyle...

Stary_Wraq
...to znalezione coś i czy zostało zidentyfikowane? Trzymam kciuki za odnalezienie okrętu!!! Wasz Wraq.

Stary Dziad
Każdy trzyma kciuki za odnalezienie Orła. Jeśli ta informacja to żart - to jest on niewątpliwie z najniższej półki... być może Burza miał jakieś zryte dni które dorywają każdego z nas...

Nie wiem. Jego milczenie tutaj wskazuje na to że wiadomość ta jest raczej żartem - ale jak jako admin tego serwisu mógłby sobie na coś takiego pozwolić? To byłoby kretyńskie przecież...

Nawet jeśli go odnaleźli to niech nie spieprzą dokumentacji uszkodzeń wraku skoro tam już są - bo znając polską naturę... echhhhh

Wcale bym się nie zdziwił jak Orzeł calutki leży na dnie...

komenty
http://www.orzel.one.pl/news.php?read...eadmore=89
Edytowany przez Stary Dziad dnia 10-07-2008 15:49

Przejdź do forum