23 February 2025 03:10
Nawigacja
· Strona główna / Home Page
· Dane techniczne / Specification
· Kalendarium / Timeline
· Historia / History
· Artykuły / Articles
· Grupa Poszukiwawcza ORZEŁ / Association of the "ORZEL" submarine search group
· Forum
· Katalog linków / Links
· Galeria / Photogallery
· Kontakt / Contact
· Szukaj / Search
Najnowsze artykuły
· Krążowniki pomocni...
· U-Booty nietypowo ut...
· O potrzebie posiadan...
· Antoni's Story (Tol...
· ORP "Orzeł" a pola ...
Ostatnio Widziani
· zawila 2 dni
· Marcin 1 tydzień
· Thor 2 tygodni
· Iron Duke25 tygodni
· Krolik30 tygodni
· donitzz56 tygodni
· Maryoush78 tygodni
· dar7914120 tygodni
· ted121 tygodni
· Xaro157 tygodni
Losowa Fotka
Czat
Musisz się zalogować, aby opublikować wiadomość.

30-12-2021 20:52
Witam!!!

30-12-2021 18:14
Witam wszystkich ponownie Wink

22-12-2021 13:05
Bravo!!!! Warto było czekać.

22-12-2021 11:23
Witam Was ponownie!!!

16-07-2018 13:24
https://tech.wp.pl
/chca-przebadac-60
0-km-kw-dna-morza-
szukaja-wraku-pols
kiego-okretu-62739
99885588097a

Zobacz wątek
 Drukuj wątek
a może by tak?
wahoo
Każdy z nas ruszył do posła na sejm w swoim okręgu, wyłuszczył temat poszukiwań Orła i by sejm zobowiązał MW Rzeczypospolitej by w ramach ćwiczeń w okresie wakacyjnym (tak ze dwa miesiące w roku)czesała systematycznie Morze Pólnocne wg jakiegoś określonego planu.

Janus81
A widziałeś kiedyś polityka który dotrzymał słowa? Prędzej nalezało by napisac odpowiednia uchwałę, zebrac wystarczającą liczbę podpisów (100 000?) Tak aby zmusic sejm do zajęcia się to sprawą? Pewnie i tak nie przejdzie (kasa; poza tym komu się będzie chciało ruszy z ciepłego fotela) ale przynajmniej sprawa stanie się naprawdę głośna.

Stary_Wraq
Coś mi to przypomina... kiedyś dostałem od jednego z Was solidny opeer za propozycję przeczesania mila po mili całego dna MP, a widać "upiór powraca"... To jest taki trochę gest rozpaczy (jeśli nie wiemy gdzie leży, przeszukajmy całe MP!).
Sejm jak sejm - ja proponuję uderzać do Ministerstwa ON i do Dowództwa MW RP.
I jest to propozycja jak najbardziej uprawniona. W końcu, do stu par starych dział okrętowych, jesteśmy obywatelami tego kraju i zarówno MON jak i DMW RP są DLA NAS, więc "hajże na Stolicę"!!
Co do posła - proszę bardzo, wybiorę się do mojego posła z ramienia PO i odpalę pierwszą salwę w naszej "wojnie" z Parlamentem o ORŁA, jakem Wraq!!!
Edytowany przez Stary_Wraq dnia 19-06-2009 13:25

Bergen
SORKI ale te słowa zamieściłem w innym miejscu:
Panowie BEZ SENSU...
Najpierw gadanie bez sensu, potem pisanie ustawy i znowu pier.. bez sensu, potem ile można ukraść, przetargi, znów pier... potem jest dziura budżetowa i nowe wybory, po wyborach znów pier.., przetargi, ile można na tym zarobić i znów pier....
I tak bez końca....
Z dala od polityków ONI myślą tylko o SOBIE i SWOIM ŻŁOBIE.... Nie łudź się wraku....
Nie marnuj swojego czasu. Sobie krzywdy nie zrobią obojętnie z jakiego ugrupowania są, ONI żyją w swoim świecie w oderwaniu od rzeczywistości a ty chcesz zawracać głowę jakimś żelastwem na dnie...

Stary_Wraq
Nigdy w życiu. To nie jest stare żelastwo, tylko ORZEŁ, a oni są m. in. od tego. Hajże na Stolicę!!

Bergen
Jeżeli ZAŁATWISZ WRAKU, wyprawę sponsorowaną przez Donalda T. to jestem gotów zjeść swoje odchody!!
Oczywiście wiadomo że chodzi o naszego ukochanego premiera..
życzę Tobie powodzenia..
Nie pouczaj nas czym jest Orzeł !!!

ted
Pohamujcie emocje Panowie! Jeśli Stary Wraq prosi o pomoc konkretne osoby z GÓRY i zaprasza ich do oglądania strony, a Ci zobaczą ten STEK pod swoim adresem - to uznają nas za niepoważnych i NIC SIĘ NIE RUSZY! Do tej pory wprawdzie lepiej nie było, ale gdzieś jeden sprawiedliwy może się by wreszcie trafił, o ile nie zrazi się przez kogoś na samym wstępie.
Edytowany przez ted dnia 21-06-2009 20:02

Stary_Wraq
Ja nikogo nie pouczam. Wykonuję tylko swoje zadanie. Czym jest ORZEŁ wiemy wszyscy. Przepraszam, jeśli ktoś poczuł się urażony.
A tytułem wyjaśnienia: mój list jest czymś w rodzaju listu do PAŃSTWA, któremu (jak sądzę) zależy na wyjaśnieniu zagadek swojej historii. Poza tym - Panie i Panowie, róbcie to samo, piszcie każdy do swego posła, bo a nuż w tej kilkusetosobowej grupie znajdzie się parę osób z wyczuciem.
Nie mieszkam na Księżycu, widzę, co się dzieje, ale oni tam to przecież też Polacy - może są wśród nich tacy, co mają osobiste powiązania z ORŁEM?? Nade wszystko jednak - trzeba chwytać się każdej okazji, żeby ruszyć dalej Sprawę.
Pozwólcie rozszerzyć trochę tę propozycję, nad którą tu dyskutujemy - o listy do członków SENATU RP i do Ministerstwa ON. I pamiętajcie: nie jeden jest Wraq na stronie (oni tam w tym Sejmie i Senacie zaczną w końcu traktować moje maile, jako spam!). Z drugiej strony - ani poseł, ani senator nie gryzie.

...Wraq bywa cokolwiek zapominalski, ale przecież zawsze warto wrócić do posta, jeśli wart uzupełnienia. Otóż jeden z moich trzech listów poszedł do Pana Marszałka Komorowskiego. Nie wiem, jak Wy, ale ja uważam go za gościa rozsądnego i na dodatek jest to facet z branży. Nie podejrzewam, że wszyscy jego korespondenci zasypują go TAKIMI postami; pan K. na pewno się nad nim zastanowi. W każdym razie spodziewam się od niego odpowiedzi. Pozdrawiam, jak zawsze serdecznie.
Edytowany przez Stary_Wraq dnia 22-06-2009 14:16

Stary_Wraq
Oto odpowiedź, jaką dostałem z Kancelarii Sejmu:

Warszawa, 7 lipca 2009 r.

Kancelaria Sejmu
Biuro Korespondencji i Informacji
ul. Wiejska 4/6/8 00-902 Warszawa

BKI-151-16753/09

Pan Wojciech M. Wachniewski

W związku z Pana listem z dnia 18 czerwca 2009r. adresowanym do Marszałka Sejmu, a przekazanym do Biura Korespondencji i Informacji celem udzielenia odpowiedzi, uprzejmie informujemy, że z zainteresowaniem zapoznaliśmy się z opisywaną inicjatywą.
Zadania i kompetencje Marszałka Sejmu związane są jednak głównie ze sprawami funkcjonowania Sejmu i przebiegu procesu ustawodawczego, w związku z czym Marszałek Sejmu nie posiada prawnych możliwości podjęcia decyzji o przyznaniu środków finansowych na opisywaną akcję poszukiwawczą, czy też zobowiązania innych instytucji do jej przeprowadzenia.
Jednocześnie pragniemy wyrazić uznanie dla działalności Pana środowiska mającego na celu wyjaśnienia losów okrętu podwodnego ORP Orzeł.

/-/ Mariusz Głodzik
główny specjalista

Teraz czekam na odpowiedzi od moich dwojga pp. Posłów

Proponuję zawrócić głowę również p. Ministrowi ON.
Edytowany przez Stary_Wraq dnia 07-07-2009 12:14

pawelciol
Stary Wraq-u wiesz dla czego bycie pesymistą jest lepsze od bycia optymistą ? Nie ? Bo zawsze można powiedzieć:
- A nie mówiłem...

Niestety...

pawelciol1991@aol.pl
Stary_Wraq
Wieem... ale z kolei optymista może zawsze dodać: to nic, spróbuję gdzie indziej, albo wyrzucony drzwiami wrócę oknem.

Bergen
Życzę powodzenia, zresztą nie pierwszy raz...
Zakładam przyjaciele że czytaliście ostanie ogłoszenie na stronie M.A.P?
Jedyny plus tej sytuacji jest taki że za rok popłyniemy nareszcie tam gdzie trzeba...

Bergen
(...)wstydzić się musi bożka każdy złotnik, bo podobizny, jakie odlał, są KŁAMSTWEM i nie ma w nich TCHNIENIA.
Są one nicością. tworem śmiesznym, ZGINĄ w czasie obrachunku z nimi (...)
(ks.Jeremiasza 51, ...)
Proszę nie marnujcie czasu na polityków, jedyne co zyskacie to nic, jedynie obietnice, NIC WIĘCEJ..
I proszę:
nie straszcie nigdy więcej sponsorów - POLITYKAMI....
Prośba do wiadomej OSOBY.
Firmie Balex-Metal bardzo dziękujemy....

dar7914
Bergen, przepraszam za pytanie, ale czy jestes "czescia" MAP-u ?

Stary_Wraq
Pseudonim pana Bergena przywodzi mi na myśl to norweskie miasto, z którego już ponad sto lat wypływają na Północ statki HR...

wahoo
szkoda że w 38 milionowym kraju nie można zdobyć od 0,5 do 1 miliona złotych na wyprawę

Bergen
Może FUNDACJA ORŁA? ...
Ale za każdą fundacją ktoś stoi.. , najczęściej POLITYK i tu za przeproszeniem pokazuje się du.a...
A co z reaktywacją LIGI MORSKIEJ I KOLONIALNEJ ???
Teraz może być to LIGA MORSKA RZECZPOSPOLITEJ...
No jak? są pomysły jak tego dokonać ??

Bergen
A może : ZAKON MORSKI RZECZPOSPOLITEJ ??
biorąc pod uwagę stan wiedzy społeczeństwa, to naprawdę ludzie tacy jak My są jak ZAKONNICY....

dar7914
Panowie !
O wiele trudniej jest zebrac Polakow i zebrac grupe ludzi do wspolnego dzialania niz zebrac te mityczne wrecz 1 milion zlotych.
Popatrzcie co stalo sie z proba odnowienia dzialan pod egida nowego stowarzyszenia, ile bylo apeli o podjecie dzialan .....
Puk, puk, puk na klawiaturze .... Wielkie podziekowania dla Admina za to, ze jest takie miejsce, bez tego o losach Orla mozna by ....

Bolesne ale prawdziwie. Co do losow samego Orla to skonczy sie tak, ze ktos "obcy" odkryje gdzie, jak, kiedy i ... i znow bedzie wielkie utyskiwanie ....

dar7914

Cytat

Bergen napisał/a:
Życzę powodzenia, zresztą nie pierwszy raz...
Zakładam przyjaciele że czytaliście ostanie ogłoszenie na stronie M.A.P?
Jedyny plus tej sytuacji jest taki że za rok popłyniemy nareszcie tam gdzie trzeba...

O ile znow ktos nie "przegoni z lowiska". Bergen nie badz taki pewien, bunczuczne zapewnienia MAP'u juz raz sie nie sprawdzily.
Ponawiam pytanie - czy jestes zwiazany z MAP'em na tyle, ze mozesz uchylic rabka tajemnicy ?
pozdrawiam

Przejdź do forum