Skoro już sobie tak miło rozmawiamy to może mała intelektualna rozrywka
Nałożyłem na siebie mapy:
1) Rurociągu CATS [niebieski]
2) Stowarzyszenia z przypuszczalną trasą ORŁA i polami minowymi niemieckimi [czarny]
3) Ze strony Tomka Kawy dotyczącą TAKU [czerwony]
Jeśli przyjmiemy teraz za Tomkiem, że ORZEŁ leży koło rurociągu to:
- ew. atak TAKU [miejsce gdzie widać znaczek sonaru] jest z dala od rurociągu, zatem wątpliwe by tam zatonął ORZEŁ
- podobnie ma się sprawa z zaznaczoną miną, gdzie nasłuchowcy z TAKU umiejscowili silny wybuch z 1.VI
- jeśli przypatrzymy się uważnie, wtedy linja ropociągu w jednym miejscu przecina niemieckie pole minowe 16A [sic!] oraz przechodzi przez cały sektor A.1
- nie można jednak również zapominać o przecięciu się linji rurociągu i trasy ORŁA tuż po wyjściu z patrolu
A gdzie leży ORZEŁ - mam nadzieję, że się kiedyś przekonamy
Witam,
W zasadzie chcialbym co nieco dodac nt kasety i odpowiedzi od firmy offshorowej.
W tej chwili pracuje dla jednego z europejskich koncernow naftowych i rozmawialem wczoraj z jej przedstawicielem nt rekordow nagran video.
Wyglada to tak ze nagrania z operacji ROV sa przekazywnae do biura gdzie siedzi koles ktory robi weryfikacje i jesli to wazne nagranie to kataloguje i do magzynu lecz jesli jest to cos o mniejszym znaczeniu to po prostu wywala.
Jak wyglada sprawa z nagraniami na video to HGW ale sadze ze po przejsciu na DVD pewnie zrobili inwentaryzacje i tak samo to co wazne to przekopiowali na plyty a to mniej wazne to sru do kosza ???
Tak ze niestety nagranie to moglo jednak ulec zniszczeniu.
pzdr
panowie ponownie proszę o jakieś namiary, czy wskazówki dotyczące owej tajemniczej taśmy. O nazwę firmy, może jakieś telefony.
jeden gość pływa u nafciarzy ( może właśnie u tych), zna język i ma zamiar próbować powęszyć w tej sprawie, tylko prosi o jakieś wskazówki. Prosiłem Tomka- bez skutku-może ktoś z Was coś wie o tym?????